Rákoskerti-erdő

A fővárosi közösségi költségvetés egyik nyertes ötlete városi erdők fejlesztése a zöldhiányos, pesti kerületekben. Három lehetséges helyszínt jelöltünk ki, a Rákoscsabai-erdőt, a Pesterzsébeti-erdőt és a Rákoskerti-erdőt, melyek közül kettőn tud a fejlesztés megvalósulni a költségkeretből, de később a harmadikra is lehetőség nyílhat. 

Javaslataidat elmondhattad, leírhattad vagy akár lerajzolhattad a helyszínekre kihelyezett táblákon, itt a honlapon, vagy a helyszíni workshopjainkon is.

A Fővárosi Önkormányzat a lakossági visszajelzések alapján úgy döntött, hogy a Rákoskerti-erdőben az erdősítési program most nem valósul meg.


HELY
XVII. kerület, Rákoskerti-erdő
(413 szavazat)
Szavazok

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2022/04/04 - 10:52

Kedves Projektfelelősök! A pihenőpadok elhelyezése jó ötlet, már van egy a kutyások által kitaposott nyomvonal, ami nedves idő esetén nagyon sárossá válik, jó lenne valamilyen kaviccsal felszórni. . Mindenképpen szeretnénk ha lenne, kutyaürülék kidobására alkalmas kuka. Jó lenne, ha az autós közlekedés a területen akadályozva lenne, mert van áthajtás is. Szeretnénk egy ivókutat, és/vagy egy madáritatót is. Gondolom a terület kaszálása is rendszeres lenne, mert az embermagasságig érő gazt csak egy nyár alatt kb kétszer szokta valaki magánúton lekaszálni (lehet, hogy a területi képviselőtestületi tag). Én tennék a terület közepére egy kör alakú elágazási pontot (körforgalom :) ). Az akácok elszaporodtak, azokat vissza kéne szorítani és a csipkebogyót is. Van viszont nyaranta virágzó menta és kakukkfű szabadon elszaporodva, esetleg lehetne egy fűszernövényekkel teli sáv-akár a középső kör alakú részen, ha ez nem tájidegen, olyan növényekkel, amik bírják a napot (levendula, zsálya, menta, oregánó, kakukkfű). Köszönjük, remélem megvalósul az terv itt :). Jó munkát kívánok, üdvözlettel, Máltsik Mónika

2022/04/04 - 13:52

Tisztelt Máltsik Mónika!
Köszönjük javaslatát, melyet a tervezők résére továbbítunk, hogy a tervezés során lehetőség szerint vegyék figyelembe.

Válasz