Rákoscsabai-erdő

A fővárosi közösségi költségvetés egyik nyertes ötlete városi erdők fejlesztése a zöldhiányos, pesti kerületekben. Három lehetséges helyszínt jelöltünk ki, a Rákoscsabai-erdőt, a Pesterzsébeti-erdőt és a Rákoskerti-erdőt, melyek közül kettőn tud a fejlesztés megvalósulni a költségkeretből, de később a harmadikra is lehetőség nyílhat. 

Javaslataidat elmondhattad, leírhattad vagy akár lerajzolhattad a helyszínekre kihelyezett táblákon, itt a honlapon, vagy a helyszíni workshopjainkon is.

A Fővárosi Önkormányzat a lakossági visszajelzések alapján úgy döntött, hogy a Rákoscsabai-erdőben az erdősítési programot megvalósítja! 

A tervek kidolgozását és véglegesítését követően a megvalósítás 2022 negyedik negyedévében várható. Erdészeti facsemeték telepítésével természetes jellegű, pihenési funkciókra is alkalmas erdőt fogunk kialakítani itt a lakossági visszajelzések figyelembevételével.

Ha követni szeretnéd a projekt alakulását, akkor a Hírek fülre kattintva tájékozódhatsz!


HELY
XVII. kerület, Rákoscsabai-erdő
(409 szavazat)
Szavazok

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2022/04/12 - 08:42

Szerintem kutya futtató kéne, sétányok, pihenőpadok, akár egy kisebb tó is, régi, elszáradt fákat kivágni, patakot meg lehetne csinálni, kutyáknak úszási lehetőség, kukák telepítése, különleges növények stb

Válasz

2022/04/19 - 14:42

Épített terek (játszótér, edzőpark) már sok van a környéken. Szerintem ennek a területnek az értéke az, hogy vad, nem tervezett, nem parkosított. A gyerekek kiélhetik itt a városban a természetes felfedezés iránti igényüket, kalandozhatnak, felfedezhetnek szabadon. Javaslom, hogy a növény diverzitást fejlesszük (ültessük további tájhonos növényeket) és padok, asztalok esetleg egy esőbeállót lehetne telepíteni. Eszembe jutott egy minierdő létesítése is. Időnként szemétszedést is kellene
szervezni! https://hvg.hu/zhvg/20200616_minierdo_erdo_faultetes_europa_miyawaki_klimavaltozas

Válasz