Új közösségi funkciók a Szent István parkban

A projekt keretében a Szent István parki labdapályán („nagyparki” rész) felújítjuk, a Szent István park „kisparki” területén, a park északi oldalán lévő, a közhasználattól eddig elzárt zöldfelületet nyitunk meg közhasználat céljából, és zöldfelületi fejlesztést valósítunk meg mintegy 10 000 évelő, cserje, hagymás növény telepítésével, parki berendezések felújításával, burkolatok elbontásával. A 69,2 millió Ft keretösszegű beruházás megvalósítása 2023 tavaszán indul. Részletes terveket itt tekintheti meg.

HELY
Budapest XIII., Szent István park
(4 szavazat)
Szavazok

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2022/04/19 - 01:23

zöldrobbanást! -- természetközeli design, sűrű, színes, gazdag évelőágyások, köztük néhány ülőalkalmatosság, fű nem kell

2022/06/10 - 12:30

Tisztelt Kiszely Márta! Köszönjük a véleményét. A koncepciótervek ezt a javaslatot tartalmazzák. A tervezők szerint füves részek is létesíthetők.

Válasz

2022/04/19 - 13:20

50 millió Ft??? A parkra kb 500 milliót kéne költeni, nem 50-et.
Miután egész újlipótvárosban nincsen sportpálya, sportolási lehetőség így én ezt támogatom. Mégiscsak nonszensz, hogy többezer gyerek él itt, és nem tud egyet focizni például. Ez vicc.
SPORT, SPORT, SPORT.
Teljesen felesleges értelmetlen zöldfelületeket alkotni. Arra max ott a Margitsziget. Itt közösségi tér kell gyerekeknek szerintem.
Mondjuk pl a beton pingpongasztalokat végre normálisra ki lehetne cserélni. De a 25. kisgyerekes homokozó-hinta kombót most már próbáljuk elfelejteni és végre gondoljunk a 8-18 éves korosztályra is. Mit tudnak ők ma Újlipótvárosban csinálni??? Semmit. De konkrétan semmit.

2022/06/10 - 10:29

Tisztelt Bidics László!
Köszönjük véleményét. Jelen projekt keretében 50 millió Ft áll rendelkezésre, ezzel szeretnénk elindítani a terület felújítását. A koncepcióterveket az egész kis parki résznek elkészíttetjük, hogy a későbbi ütemek szerint egységes koncepció szerint haladhassunk tovább.
A területen népszerű sportfunkciókat megőrizzük, sportlehetőségeket fejlesztjük, eszközöket felújítjuk (pingpong, kosárlabda). A kosárlabda pályán labdakapuk is kihelyezhetők, ha erre igény mutatkozik az egyeztetésen. A zöldfelületek létesítését viszont nem tartjuk értelmetlennek, sőt kiemelt célunk a terülten növényzetének, biodiverzitásnak növelése. Közösségi tér növelését mindkét koncepcióterv tartalmazza.

2022/06/10 - 10:42

Tisztelt BFFH!

Újlipótvárosban van kb 30 park, amiből ez a korosztály akit írtam, kb egyet tud használni!
Azt gondolom, hogy nem lehet kérdés, hogy milyen nagy szükség van sportolási lehetőségre a belváros ezen részén.
Én értelmetlen zöldfelületekről írtam. Lehet ÉRTELMES zöldfelületet is alkotni, hiszen ha egy parkot tartalommal töltünk meg, ugyanúgy lehet zöldfelületet kialakítani.
Egy darab kosárlabda pálya egész újlipótvárosban az a nonszensz kategóriája. Több ezer (!!!) tini gyerek van itt!!! A kosárlabda pálya mellé simán elférne a Honvéd Park mintájára nem egy de akár két további pálya is. Nézzék meg milyen kihasználtsággal működik a Honvéd Park, v az Olimpiai Park pályája.
Azt viszont fenntartom, hogy olyan értelmetlen zöldfelületre ahol van öt pad, az ég világon semmi szükség nincs. A koáslabdapálya melletti cserjés szintúgy teljesen értelmetlen. Mint ahogy a két nagy rétszerű rész mellett az a kb 6-6 pad ami a fák alatt van, az szintén rendkívül kevés ennyi embernek.
A parkban a szökökút előtti rész többszáz négyzetméteres betonjára pl mi szükség van? Semmi értelme.

Válasz

2022/04/19 - 13:29

A legfontosabb, hogy a jelenleg elkerített részeket nyissuk meg, legyen átjárható az utca és a játszótér felé is. Ha a játszótéren lévők piknikezni szeretnének, tehessék meg. Lehetne pár ülőfelület, lehetne egy közösségi könyvmegálló szekrény is, mint amilyen a közelben a Honvéd parkban is van.

2022/06/10 - 10:33

Tisztelt Kovács Tibor!
Köszönjük véleményét. A koncepciótervek az óraparcellák megnyitását tartalmazzák, a parki tengely irányába. A parkolók irányába való megnyitását a tervezők nem javasolták. Az új közösségi téren lesz lehetőség piknikezni. A költségvetési korálátok miatt a könyvmegállót jelen tervek nem tartalmazzák, de az idei részvételi költségvetés projektjei között szerepel ez a javaslat. Amennyiben az öltet támogatást nyer, a Szt. István parkba is telepíthető lesz könyvmegálló.

Válasz

2022/04/19 - 20:55

Én simán támlás padokat és max ívelt formájú virágágyásokat tennék a megnyitandó cikkelyekbe. Bár ha a kerítésbontással újraoszthatóvá is válna a terlület, akkor más funkciók is kialakíthatók lehetnének. Csak mik? Nagyobb csúszkapálya, süllyesztett trambulinnal? Már a mostani sem működik - rossz nyelvek szerint a helyi öregek panaszainak engedve.

2022/06/10 - 10:35

Kedves Városjáró Blog!
Köszönjünk véleményét. Kérjük tekintse meg az elkészült koncepcióterveket itt:
https://rdt.budapest.hu/dialogs/szentistvanpark/blog_posts/ujabb-workshopot-tartunk-a-szent-istvan-parkban

2022/06/10 - 11:48

Kedves BFFH Tájépítészeti Osztály!
Köszönettel megtekintettem a koncepcióterveket. Ebből a kettőből számomra a nagyobb parkosítású V2 rajz a tetszetősebb. Ugyanakkor őszinte csalódással fogadtam, hogy az egész beruházás csupán az északi részre vonatkozzon. Nem tudom, mi ma a reális bekerülési összeg, de hogy ebbe a tervbe még a déli óraparcellák kerítéseinek cca. félnapos munkát és maximum félmillió forintot igénylő elbontása sem tudott beleférni?! Háááát... elég sok mindent elmond a projekt komolyan vehetőségről... A konkrétan filléres könyvmegálló létesítés elodázásának híre meg már szót sem érdemel... Ehhez igazán kár volt összegyűjteniük a véleményeket és igényeket. Bizalmat építeni ugyanis nagyon nehéz dolog. Elveszteni azonban annál könnyebb.

Válasz

2022/04/19 - 22:18

Kiemelten fontos lenne szerintem a meglévő fák megőrzése, zöldfelület biztosítása, mert ezek teszik élhetővé a várost az egyre forróbb nyarak alkalmával. A gyerekek szempontjabol biztonságot jelentene, ha körbe lenne kerítve.

2022/06/10 - 10:39

Tisztelt Halász Andrea!
Köszönjük véleményét. A területen lévő fákat továbbra is védeni tervezzük, természetesen a növény egészségügyi célú beavatkozásokra szükség lehet. Amennyiben egy fa nem menthető meg élettani okokból, helyszínen pótlásáról gondoskodunk. A teljes körbekerítést a tervezők nem javasolják, hiszen a kispark fontos gyalogos közlekedési tengely. De a megnyitott óraparcellák elkerítése az egyik tervváltozatban megmarad. Kérjük tekintse meg az elkészült koncepcióterveket itt:
https://rdt.budapest.hu/dialogs/szentistvanpark/blog_posts/ujabb-workshopot-tartunk-a-szent-istvan-parkban

Válasz

2022/04/20 - 20:15

A parkban rengeteg kutyás sétál. Kellene az egyik elkerített részen egy kis kutyfuttatót kialkítani. A kutyákat naponta többször, min 5-ször le kell vinni. Egy rövid kutyasétáltatás , könnyítés miatt nem viszik el a gazdák kutyájukat a messzebi, Szent I. parki futtatóba. Kutyák a park közepé lévő kitaposott földön és betonon végzik a dolgaikat. A kutya futtató nem büdös, a parki nagy futtató a rakpart mellett is teljesen kulturált. A park tele van kutyás gazdikkal ez egy tény , látni minden nap. Beszéltem több kutyással, sétáltatás közben és mindenki támogatná. Sokszor így is beengedik, beteszik a kutyákat az elkerített részbe. Röviden egy Kutya Futtató kellene az egyik elkerített részen.

2022/04/28 - 19:53

Az biztos nem kell! Van 2 kutyafuttató 100 méterre, nem kérünk az ablakunk alá futtatót!

2022/06/10 - 11:14

Tisztelt W. Zoltán!
Köszönjük véleményét. Szegregált kutyafuttató kialakítását ezen a helyszínen kezelőként nem támogatjuk, viszont a megnyitott közösségi tér integrált parkként való használatára van lehetőség (ahol kutyák pórázon vezethetők, visszahívható kutyák póráz nélkül is használhatják a területet a zöldfelületek károsítása és mások zavarása nélkül), amennyiben a használat szabályai konszenzussal kialakíthatók. Ez használati házirendi kérdés, nem érinti közvetlenül a koncepcióterveket, de erről is egyeztetünk majd a workshopon júni 16-án.

Válasz

2022/04/25 - 11:43

Sokan pingpongoznak itt hétvégenként, legalább kettő, új, korszerű asztal mindenképp örömteli lenne, labdafogó kerítéssel, hálóval. Sok őshonos vadvirág, növény a biodiverzitás megőrzése érdekében, madárodú, rovarhotel is jöhetne, bár lehet, hogy ez némelyekben ellenérzést váltana ki. Gyerekeknek hinták, játszó maradhatna, felnőttek edzési lehetőség is népszerű lenne kültéri eszközökkel. Működhetne újra a függő-csúszóhinta. Ez a parki rész is lehetne zárt, akkor kevesebb lenne talán a rongálás (mint pl. pingpong asztalok összefújása, hintatönkretevés, összemocskolt ivókút). Gyerekek mellé padok is kellenek, amin szülők üldögélnek kávéval a kezükben.

2022/06/10 - 11:33

Kedves Same Dóra!
Köszönjük véleményét. Kérjük tekintse meg az elkészült koncepcióterveket itt:
https://rdt.budapest.hu/dialogs/szentistvanpark/blog_posts/ujabb-workshopot-tartunk-a-szent-istvan-parkban

Mindkét koncepcióterv tartalmazza a pingpong asztalok felújítását, illetve a "zöldrobbanást". A jelenlegi források nem teszik lehetővé a játszótér fejlesztését, de a terveket elkészítjük erre a déli oldalra is. A tervezők a csúszóhintát ide javasolják a jövőben áthelyezni a tervező kollegák.

Válasz

2022/04/28 - 19:58

Kutyafuttatót semmiképpen! Így is az egész kispark, a parkoló és a környék tele van kutyaürülékkel. Van 2 futtató innen 100 méterre. Arról nem is beszélve, hogy azokat akiknek TÉNYLEGESEN itt laknak a parkban és az ablakuk a parkra néz, nem kéne rákényszeríteni arra, hogy egész este az ezzel járó zajt és ugatást halgassák.

2022/06/10 - 11:54

Tisztelt Molnár-Fekete Bálint!
Kutyafuttató kialakítását ezen a területen kezelőként nem támogatjuk, a koncepció terveken nem szerepel ilyen.
https://rdt.budapest.hu/dialogs/szentistvanpark/blog_posts/ujabb-workshopot-tartunk-a-szent-istvan-parkban

A területet nagyon sokan látogatják kutyával, arra igényt tapasztaltunk és lehetőséget is láttunk, hogy a pihenő parki terület (vagy akár a játszótér) kutyával is látogatható legyen a zöldfelületek károsításának és mások zavarásának elkerülésével.

Válasz

2022/05/29 - 12:45

Hogyan lehetne élhetőbbé tenni a parkot olyan szempontból, hogy késő este visszhangzik a park a kutyaugatástól, éjszaka a bulizók, részegek veszik birtokba, hajnalban ismét kutyaugatásra ébrednek a hőségben nyitott ablaknál alvók!?

2022/06/10 - 11:57

Tisztelt Radnai Mónika!
Kérdésének kezelésére parkhasználati házirend kidolgozása lehet egy - nem minden problémát megoldó - válasz. Egy parkot nyilván nem lehet teljes csendben használni. Az indokolatlan, lakó funkciót zavaró zajongás elkerülése természetesen indokolt.

2022/06/10 - 12:40

Tisztelt BFFH Tájépítészeti Osztály! Köszönöm válaszukat. Felmerült egy javaslat, hogy a nagy, zárt parkaban ha van éjjeli őr, esetleg körséta során ügyelhetne a frissen felújított kis park rendjére is.

Válasz

2022/06/04 - 17:22

Véleményem szerint a fő szempont az “Élni és élni hagyni elv”.

Más szóval ez azt jelenti, hogy a környékről, vagy távolabbról ide látogató is jól érezhesse magát, és a “Kis park” környezetében lakók élete is elviselhető maradjon.

Nyilvánvaló, hogy a néhány órás szabad idejét itt töltő és játszani sportolni vagy szórakozni vágyó egészen más szempontokat emel ki mint az aki - napi huszonnégy órában - itt lakik. Külön szempontja van a környékbeli kutyasétáltatóknak is.

Így, egy élhető kompromisszumra lenne szükség.
Az eddigi észrevételeket olvasva, ez messze nem teljesül.

Javaslatom röviden következő (tájékoztató ábra lejjebb):

FONTOS! A “Kis park” mérete és a házak “U” alakú kialakítása miatt - csak a Duna felé nyitott - nagyon felerősíti a zajokat! Nem teszi alkalmassá foci, vagy más labda-sportok kialakítását!

A “Kis park” közepét a Csanády utca folytatásában a gyalogos forgalom biztosítására szabadon hagynám a Pozsonyi út felé. A kél oldalt zárhatóan körbekeríteném. (biztonság, nyugalom éjszakára). Ajtók száma és elhelyezése nagy körültekintést igényel!

A déli oldalán a Hollán Ernő utca felőli harmadában fiatalembereknek (~16 év-től) fitnesz részt alakítanék ki. A Pozsonyi úti harmadában “Baba legeltetőt” hagynék gyeppel, fákkal, bokrokkal, padokkal, asztalokkal. A kettő közti homokozós mászókás, hintás, csúszdás részt felújítva-fejlesztve-korszerűsítve, meghagynám.

Az északi oldalon a Pozsonyi úti és a Hollán Ernő utcai harmadban maradna a zöld füves rész, pihenő asztalokkal és padokkal (esetleg fixált nyugágyakkal, példák: Margitsziget szökőkút környéke) főleg idősebbeknek, pihenni, olvasni vágyóknak. A kettő közti pingpong asztalos, drótkötélpálya csúszós részt felújítva meghagynám.

Ha belefér a költségvetésbe nagyon hasznos lenne néhány új műtárgy:
- egy kultúrált automata WC kialakítása (példák a Városligetben)
- esetleg egy kisebb szökőkút
- lehetne még fát ültetni az öregedni látszók pótlására
- pingpong asztalok köré labdafogó háló
- magasabb bokrokkal kicsit kuckósabbá tenni (zajszűrés is)
- pagoda szerűség, kellemes csendes beszélgetésekhez, kártya-, vagy sakkpartikhoz (kisebb zivatar esetén menedék)

Reménykedve az “Élni és élni hagyni elvben”, tisztelettel egy a “Kis parkban” lakó nyugger.

2022/06/04 - 17:27

Sajnos az ábrát nem sikerült mellékelnem.
Nem fogadja be.

2022/06/10 - 11:59

Tisztelt Rácz János!
Köszönjük véleményét. Kérjük tekintse meg az elkészült koncepcióterveket itt:
https://rdt.budapest.hu/dialogs/szentistvanpark/blog_posts/ujabb-workshopot-tartunk-a-szent-istvan-parkban

Válasz

2022/06/10 - 12:08

Tisztelt Érintettek!

Köszönjük a véleményeket, javaslatokat.

A koncepcióterveket feltöltöttük a Radó Dezső honlapra ide:
https://rdt.budapest.hu/dialogs/szentistvanpark/blog_posts

A terveket a honlapra érkező vélemények és a június 16-i workshopon történő visszajelzések alapján véglegesítjük. Fontos, hogy a végleges tervben a két koncepcióterv opciói keverhetők, tehát például lehet az V1-szerinti elkerített park, és a V2 szerinti több szék, napozóágy a végeredmény.

Az hogy a koncepciótervből a mostani ütemben mennyi valósulhat meg, az függ attól, hogy a kosárlabdapályára mekkora összeget költünk. Erről is várjuk a véleményeket. A workshopra a tervező kollegák számszerűsítik, hogy három kosárlabdapályás opció esetén a zöldfelületi fejlesztésből mennyi valósítható meg.

Válasz

2022/06/16 - 19:48

Ezt a két, hosszútávú tervvázlatot is bemutatták a mai fórum végén - bár a rendezvény legnagyobb felében csak A már ismert rajzokon látott, felezett parkcsinosításról lehetett véleményt mondani. Arról, amit a nagy SzIP aszfaltos foci/kosárpályájával megosztott költségvetésben tudnak/akarnak megvalósítani.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=876858733237720&set=p.876858733237720&type=3
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=876858679904392&set=p.876858679904392&type=3

Válasz

2022/07/18 - 14:32

Tisztelt Területhasználók!

Köszönjük a részünkre a helyszíni workshopokon, tájékoztató/véleményező táblán és az online felületen adott visszajelzéseket. Ezek összefoglalóját itt találják:
https://rdt.budapest.hu/dialogs/szentistvanpark/blog_posts/2-koros-egyeztetes-osszefoglalo

A terület egészére vonatkozó felújítások koncepcióterveinek vázlatát itt tudják megtekinteni:
https://rdt.budapest.hu/dialogs/szentistvanpark/blog_posts/szt-istvan-park-kisparki-resz-atfogo-felujitas-tervkoncepciok-munkakozi-vazlata

A tervrezezési munkát a visszajelzéseknek megfelelően folytatjuk. Az elkészült kiviteli terveket ismét be fogjuk mutatni az online felületen és a parki tájékoztató táblákon.

2022/07/20 - 12:39

A teljes kisparki területre vonatkozó koncepciótervekkel kapcsolatban augusztus 31-ig várjuk a visszajelzéseket erre a felületre.

Válasz

2022/07/21 - 10:49

Mindentől függetlenül javaslom a déli tér rész belső kerítesmentesítését is. Nem költség, nem pluszmunka, ha már amúgy is elindul majd a túrás-furás.

2022/11/30 - 11:35

Jelen projekt keretében nincs lehetőség a déli területek zöldfelületi fejlesztésére. Az egyeztetésen a terület nyitásáról és zárásáról két gyökeresen ellentmondó vélemény fogalmazódott meg. Az érintettek egy része park teljes megnyitását, míg mások a park elkerítését szorgalmazták. Zöldfelület kezelőként keressük a többség kompromisszumos megoldásokat, így kerítés elbontását a déli részen ebben a formánban nem támogatjuk. A beruházás megvalósítás követően, az üzemeltetési, használói tapasztalatok figyelembevételével lehet majd a déli parkrész fejlesztésével kapcsolatban továbblépni.

Válasz

2022/08/02 - 16:21

Egy ideje követem a projektet, de eddig nem láttam értelmét hozzászólni. Örömmel olvasom a friss válaszokban, hogy van esély integrált parkra. Erre óriási igény lenne! Sok kutya számára nem alkalmas a rakparti kutya'futtató', mert túl kicsi (a legtöbb kutya körbe-körbe fut, nem oda-vissza, és ehhez itt nincs tér) és egy forgalmas út mellett helyezkedik el (sajnos a legtöbb kutyafuttatót olyan helyeken hozzák létre, ahova pl. a zajszint miatt játszóteret nem tennének, nem ténylegesen élhető területeken). Így a zajérzékeny, nagy térigényű kutyámmal nem tudom igénybe venni az ilyen létesítményeket, és minden nap autóval kell mozogni vinnem messzebbi helyekre. A saját perspektívámtól eltekintve viszont főleg kutyás-gyerekes családoknak lenne szüksége itt egy integrált parkra, mert tudvalevőleg gyereket kutyafuttatóba vinni eleve nem jó ötlet/ellentmond az ottani házirendnek. Így ezek a családok számára Újlipótvárosban jelenleg nullával egyezik a zöldterület-kínálat. Nagyon remélem, hogy a kispark tervezésénél végre figyelembe lesznek véve ők is, hogy ne kelljen folyamatosan mérlegelniük, melyik családtag 'érdemelte meg' aktuálisan a mozgást! Különösen nagy segítség lenne egy kutyával is látogatható játszótér, de gondolom erről még álmodni sem érdemes.

2022/11/30 - 11:39

Az egyeztetések során a parkhasználati házirenddel, ezen belül a kutyás használattal kapcsolatban nagyon ellentmondó igények fogalmaztak meg. Voltak akik a korlátozás nélküli kutyás használatot támogatták az elkerített részeken, voltak akik a kutyák teljes kitiltását szorgalmazták. A terület kezelőjeként álláspontunk szerint (a terület mérete és a telepítésre tervezett növényállomány miatt) kutyafuttató kialakításra semmiképpen sem alkalmas a terület, a kutyák mozgásigényének kielégítésre máshol kell helyet találni.

Válasz

2023/03/24 - 14:20

Érdeklődöm, hogy mikor indul a beruházás?

Válasz

2023/06/09 - 23:02

Van infó róla, hogy miért került vajon parkolópályára a kis SzIP + karám tavaszi kezdéssel beígért felújítása?
Azon túl ugyanis, hogy a focipálya körüli palánkot egy hónapja elbontották, semmi az égvilágon nem történt. Közben meg már dúl a nyár, a megpíárolt tavaszhoz képest...

Ja, egyébként csak jelzem, hogy az oldal alján megadott kapcsolati e-mail cím nem létezik...

Szánalom pont hú!

2023/06/09 - 23:59

Kedves Városjáró Blog! A jelen oldal aljána mi címünk, az oldal fejlesztőjének email címe található, és tudtunkkal rendben működik, teszteltük. Ha esetleg továbbra sem ér el minket, írjon itt, és felvesszük más módon a kapcsolatot! Üdv, Urban Dialog

2023/06/10 - 04:05

Nekem visszadobta a méler démon. Félrekopiztam volna? Végülis csak ugyanazt a kérdést próbáltam meg elküldeni, mint amit ide is beírtam. És aminek előfutára volt a MÁRCIUSI kommentem is. Amira azóta se sikerült választ szülnie senkinek se...
Végül elküldtem a nyitott@budapest.hu-ra.

2023/06/10 - 09:52

Értem, rendben, köszönöm! Ez jó döntés volt, mert érdemben ők fognak tudni válaszolni. Szép hétvégét!

Válasz

2023/06/21 - 16:00

A sportpálya felújítás kapcsán lenne egy észrevételem, hátha még időben vagyok 🙂 - a környéken talán egyik kosárlabda pályán se szabványos magasságon van a palánk (a gyűrűnek 305 cm-re kell lennie a talajtól), a Markó utcai parkban alacsonyabban, míg az Olimpia parkban magasabban van, a Duna terasz parkban most bizonytalan vagyok. Nagyon örömteli lenne, ha erre odafigyelnének a felújítás során, hogy megfeleljen ennek a szabványnak az újonnan felállított két kosárlabda palánk.

Válasz

2023/09/24 - 13:42

Szeretnénk visszakérni a sportpálya kerítését.

2023/10/10 - 10:48

A területről rossz állapota miatt elbontott oldalsó palánk visszaállítására nincs forrás a beruházás keretében. Mivel a pálya funkció kosárlabdapálya, így nem is feltétlenül indokolt ennek visszaállítása a jövőben sem.

2023/10/10 - 13:03

Remek, akkor tulajdonképpen többet ártottak mint használtak. A kerítés nem volt rossz állapotban szerkezetileg, maximum esztétikailag. Ha focikapu nem is volt eddig, de kisgyerekkel a kerítés tökéletesen funkcionált kapuként. Rajzoltunk krétával kaput és meg is volt oldva a probléma. Így szimultán több család, baráti társaság is tudott játszani, feltudtuk osztani a pályát, most erre sajnos nincs lehetőség. Hiába nem volt kimondottan többfunkciós, a kerítés miatt azzá tudtuk tenni.  Illetve fontos megemlíteni, hogy pályát több bölcsi is használta levegőzésre délelőttönként, szintén a kerítés miatt.  Még egy funkció, ami így elveszett. Én csak az óvodás korosztályról tudok nyilatkozni, mi így 'nem tudjuk' használni. De szerintem vagy azok alapján amit láttok az általános iskolások inkább fociznak ott mint sem kosaraznak, nekik is jobb volt kerítéssel a feloszthatóság miatt. Tehát tulajdonképpen csináltak is valamit meg nem is.

Válasz

2023/10/08 - 19:06

Sajnos ,az elkészült pingpongasztalok nem felelnek a funkciójuknak. A fehér illetve sárga asztalokon hiányzik a kontraszt,hisz a pingponglabda is fehér illetve sárga színű. Továbbá ,nagyon zavaró a fehér asztalokon a zöld csíkos minta . Ez egy labdajáték kis területen ,ahol nagyon kell a kontraszt a szemnek ,kell ,hogy jól látható legyen a labda a térben ,ezért fehér vagy sárga . Az asztalok felülete érdes ,ez tovább rontja a játék élvezetet. Kérem legalább a régi minőségű asztalokat adják vissza ,bár rajtuk sem volt könnyű a játék ,de zöldek és simák voltak

Válasz

2023/10/09 - 11:34

A labdapálya felújítása kapcsán megjegyezném, hogy nagyon hiányzik a kerítés, anélkül ugyanis nem lehet focizni. Ez a pálya volt az egyetlen pálya egész Újlipótvárosban, ahol a helyi gyerekek focizni tudtak, akkor is, ha sem kapu, sem felfestés nem létezett. Ha még megvan a régi palánk, kérjük annak visszahelyezését addig is, amíg a tervek szerinti multifunkciós labdapályát kialakítják.

2023/10/10 - 10:55

Mivel a pálya funkció kosárlabdapálya, így nem szerepelt a tervekben kerítés kialakítása. Multifunkcionális labdapálya kialakítása esetén, valóban kéne labdafogó kerítés létesítése. A projekt célja csupán labdapálya burkolatfelújítása volt. Újlipótvárosban a Kárpát utcai lakótelepnél található még közparki labdapálya.

2023/10/10 - 13:27

Tisztelt Válaszadó! Kérem, szíveskedjen áttekinteni az ezen a lapon fellehető tervlapot a labdapálya felújításáról. Világosan szerepel rajta a kerítés felújítása és a 2 db focikapu létesítése. A Kárpát utcai lakótelep, amit ajánl, szorosan véve nem is Újlipótvárosban van, sőt messzebb van, mint bármelyik 5. kerületi, lipótvárosi pálya. Kérem, nézze vissza a történelmet, hogy hány focipálya szűnt meg Újlipótvárosban az előző évtizedekben. Erre a pályára rengeteg gyerek járt focizni, és Önök megfosztotték ettől a lehetőségtől őket. Kérjük, hogy álláspontjukat felülvizsgálni szíveskedjenek.

Válasz