Rákos-patak: Ökoturisztikai és kertészeti szakképzési látogatóközpont létesítése

Közösségi tér - látogatóközpont, közösségi kertészeti központ, bemutatókert, erdei iskola, szakképzési központ létrehozása a FŐKERT telephelyéhez kapcsolódóan.
HELY
Budapest, Unnamed Road, 1106 Magyarország
(18 szavazat)
Szavazok

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2022/05/20 - 16:33

Szeretném megkérdezni, hogy miért betonozzák ki merőleges illetve kb. 45 fokos fallal a budapesti patakok medrét?
Eddig csak a hátrányai tapasztaltuk:
- gyors sodrás
- ha beleesik egy kisebb élőlény, gyermek, állat, esélytelen számára a megmenekülés lehetősége (a fulladásos halál az egyik legkegyetlenebb halálmód)
- életveszélyes szegélyek, algásodik, csúszik, megközelíthetetlenné válik a meder partszakasza
- eltűnik az ott élő természetes élőlények nagy része
- balesetveszélyes minden élőlény számára, mert vagy megközelíthetetlenné válik a patak, vagy a partjára érve az algás csúszós betonon beleesik ember és állat egyaránt, ha beleesik, akkor a kisebb élőlényeknek esélyes sincs kimenekülni belőle.
- a káposztásmegyeren található Mogyoródi patakba már többször mi is belecsúsztunk és a kutyáink is, nem beszélve az őzekről, akiket szintén ki kellett menekíteni onnan
- a Mátyásföldi Repülőtérhez közel eső Rákos patak medre szintén az élet- és balesetveszélyes kategória sajnos

Milyen nem élet- és balesetveszélyes mederkiépítési lehetőségek vannak, amelyek sem az adott mederpart élővilágát nem pusztítják ki, sem a patak partra inni vagy hűsölni letérő vadon élő állatokat nem veszélyeztetik és a kirándulni, pihenni vágyók sem lesznek veszélyben, ha a partjára lemennének?
Hogyan lehetne megszüntetni, a jelenlegi élet és balesetveszélyes kialakításokat, amik már bizonyítottan kárt okoztak és okoznak?
Köszönöm!

Válasz