Margitsziget megújításának folytatása

A Margitsziget jelentős része az elmúlt években megújult (öko-játszótér, fitneszpark, futókör, zenélő szökőkút, japánkert stb.). Ugyanakkor továbbra is megújításra, a park rendszerébe integrálásra szorul a korábbi Margitszigeti Nemzeti Tenisz Versenyközpont elzárt területe. A felújítás során természetközeli kialakítású, ökologikus zöldfelületi fenntartású parkrészt tervezünk kialakítani, a jelenleg zárvány területet össze kell kapcsolni a közpark zöldhálózatával. Hasonlóképpen megújításra szorul a Művészsétány, HM Tenisztelep és a Napközis Tábor is. Ezenkívül folytatni kell az úthálózat, gyalogutak megújítását is (FINA keretében magvalósított fejlesztések folytatása).
HELY
Budapest, Schulek Frigyes sétány, 1138 Magyarország
(63 szavazat)
Szavazok

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2021/05/06 - 20:32

Ha lehet ne építsenek több épületet,ne bővítsék a Hajós Alfréd uszodát se ,mert annyival csökken a sziget zöld területe . Sajnos úgy láttam hogy a Casino melletti úton a teraszok lassan foglalják el észak felé a területeket ! Kevesebb kerékpár és egyéb jármű kölcsönzést ,mert a gyalogosok vannak többségben és jó lenne ha ez így is maradna .

Válasz

2021/05/08 - 22:52

Ne építsenek több épületet, NE bővítsék a Hajós Alfréd uszodát, NE csökkenjen a zöld terület!
Kerékpárút és kerékpársáv kialakítása, annak kötegelő használata. Futópálya felől szüntessék meg a kocsmák és egyéb szórakozóhelyek be- és kijárási lehetőségét. A futópálya melletti járda a Hippie Island nevű szórakozóhely magasságában a futópályára tereli az embereket. Ezt kéne orvosolni a pálya melletti járda fejlesztésével, annak szélesítésével és táblák kihelyezésével. A futópályára a helyes irányt jelelő felfestést és táblákat helyezzenek ki. A Pető Sándor Ifjúsági tábor és a Palatinus Strand közötti területet adják vissza parkosítva a köznek. A Sziget szélén több lépcsőt alakítsanak ki, hogy „közelebb kerüljünk” a Dunához. Ne hozzanak létre új kocsmákat. A meglévő kocsmák száma is sok.

Válasz