Tervezzük át a Semmelweis Klinikák metrómegálló mögötti területet!

A Klinikák metrómegálló mögötti területen a Fővárosi Önkormányzat zöldfelület-rekonstrukciót és fejlesztést tervez az érintettek bevonásával. Ez a Bókay utca, Üllői út és Szigony utca által közrezárt terület méltatlanul kihasználatlan, pedig ide nyílik a Budapesti Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola, közelben van az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika és a Semmelweis Egyetem több klinikája, valamint a metrómegálló miatt is nagy a forgalom. Fontos találkozó-, pihenő- vagy akár várakozóponttá válhatna ez a rész, a kérdés csak az, hogy Te mit képzelsz bele!

"
Fontos számunkra a véleményed!

Milyen funkciót adnál ennek a térnek? Legyen itt egy találkozó- és pihenőpont, padokkal, asztalokkal? Vagy az iskolások számára egy fogadótér? Telepítsünk fákat, virágokat? Szükség van rendezett és jól használható burkolatokra?

Három módon is várjuk javaslataidat:
  • Használd a helyszíneken lévő táblákat, rajzolj vagy írj nekünk!
  • Gyere el a helyszíni workshopunkra, melyet 2022. május 19-én 16.00-tól 19.00-ig tartunk! Szeretettel várunk a Bókay János utca és az Üllői út sarkánál felállított sátornál!
  • Írd le itt a honlapon hozzászólásban!

TERVEZZÜNK KÖZÖSEN!
HELY
Budapest VIII., Semmelweis Klinikák metrómegálló mögötti terület
(6 szavazat)
Szavazok

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2022/05/14 - 12:48

Zárható játszótér, mint a Károlyi kert pl. ahol szívesen pihennek is az emberek. Mert ha pihenő és találkozóhely lesz, akkor az éjszakai kihasználás felülírja majd a nappali felhasználáshoz való kedvet. Így is van itt a járdán és a peremen alvókból néhány kortársam. Akkor ők ideköltöznének és a bokrok takarása ki tudja milyen ötleteket adna a hasznosításra.; már van némi tapasztalatunk az elmúlt 15 évből. Az iskolában vagyok gyógypedagógus. Reggelente a járdán alszanak, fekszenek emberek. Ha kert és pad is lesz, akkor birtokba veszik. Kábítószerfogyasztókat, hajléktalanokat nézhettünk eddig is az ablakunkból. Padot, parkot is lehet csinálni, akkor többen lesznek. Csak parkörrel, körbekerített játszótérnek, éjszakára lezárt területnek van értelme. Különben felesleges erőfeszítés lesz. Köszönettel: Kunsay Sipos Rita

2022/05/18 - 19:17

Hát, egy játszótér az Üllői út mellett talán nem a legjobb ötlet - sem a gyerekek biztonsága, sem az Üllői útra hulló labdák miatt. Egy zárható, a biztonság miatt magas kerítéssel körbevett játszótér pedig nem a köznek szól, kevés ember megy játszó, hangos gyerekek mellé pihenni. A tájépítészeti kérdést nem szabadna egyben kezelni a rendészeti kérdésekkel. Sok egymással egyeztetendő feladat van, biztos vagyok benne, hogy egy magasabb minőségű, karbantartott környezet vonzó lenne: én árnyat adó fának és valami kis víznek, mely a meleget lokálisan csökkenti örülnék itt.

2022/07/13 - 16:38

Tisztelt Kunsay Sipos Rita! Köszönjük véleményét. A terület elhelyezkedése miatt játszótér kialakítására nem igazán alklamas, viszont a szomszédos iskola profilja miatt az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítását kiemelten kezeljük a területen. Ugyancsak célunk a terület közbiztonságának, a területhasználók biztonságérzetének növelése fontos tervezési feladat. Természetesen a közterület felújítás eszközei ennek tekintetében korlátozottak, hiszen a terület közhasználatának biztosítása is szükséges.

Válasz

2022/05/18 - 19:54

Nagyon jó lenne, ha a klinikáknál egy élhető élettér alakulna ki, orvostanhallgatók, klinikusok tömkelege jár ide dolgozni, hatalmas igény lenne a környék fejlesztésére, szerintem meg is térülne. Minél több fa és zöld felület kellene ebbe a kis parkba, ülőhelyek is. Sajnos a környéken sok az elhanyagolt lakóház és lakó, hosszabb távon ezt lenne jó rendezni...

2022/07/13 - 16:33

Tisztelt Molnár Barbara! Köszönjük véleményét, melyet a tervezőknek továbbítunk.

Válasz

2022/05/19 - 11:16

Fű, sövény, szárazság- és smogtűrő fák, minimális térkő sétány, csobogó, padok/funkcionális kő alakzatok, amiken meg is lehet pihenni. Kb így képzelném. Játszóteret, kondigépeket semmiképpen sem. Ez az Üllői út. Köszönjük a kezdeményezést! <3

2022/07/13 - 16:33

Tisztet Hajnalka Máté! Köszönjük véleményét melyet a tervezőknek továbbítunk.

Válasz

2022/10/18 - 10:52

Zárható park, padokkal, mesterséges tóval, kávézóval.

Válasz

2024/03/24 - 19:40

Amennyiben terveznek közvilágítást, kérem kék fény mentes ledben gondolkozzanak. Nem drágább, mint a hagyományos led, cserébe nem bocsájt ki kék fény ami megzavarja az ember cirkadián ritmusát, gátolja a melatonin hormon termelését, ami többek között a jó alváshoz is kell. Az ilyen ledeknek jobb a CRI (színvisszaadása) mint a régi nátrium lámpáknak, és azokkal is együtt tudtunk élni, szóval csak nyerni lehet vele. (PC amber a neve)

Válasz