Római-part és a Gázgyári Duna-part közparki és természeti rehabilitációja

A Római-part – mely a Pünkösdfürdőtől az Aranyhegyi-patakig tart - a főváros egyik kedvelt kikapcsolódási és sportolási helyszíne, így sorsát – múltját, jelenét és jövőjét – nem csak a környezetében élők, hanem a budapestiek széles köre kíséri figyelemmel.  A terület fejlesztéseknek átfogó Jövőképben lefektetett prioritások, víziók adják az alapot az árvízvédelmi tervezéshez, valamint az ezzel párhuzamosan zajló közösségi tervezéshez. Közös munkánk eredményeként
"
az érintettek széles körének szempontjait és javaslatait figyelembe véve
hozzuk létre a Római-part komplex középtávú fejlesztési koncepciója és a Duna-parti sáv szabadtérépítészeti koncepciótervét, mely a terület további alakítását meghatározza.
A közösségi tervezés folyamat eseményeiről itt tájékozódhat: romai.budapest.hu

HELY
Budapest III. kerület, Római-part
(65 szavazat)
Szavazok

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2022/08/26 - 11:08

Szuper, hogy fejlődik a Római part

Válasz

2022/10/06 - 07:27

Az a szállodahajó már nincs ott. Évekig tartó küzdelem folyt ezért.

2022/10/06 - 10:45

Tisztelt Keleti Péter!
Köszönjük a jelzést, cseréljük a képet.

Válasz

2022/10/11 - 05:59

A Mélyépterv, a Lépték és a Völgyzugoly milyen feladatterv, szerződés alapján dolgozik a projekten? Biztos nem titok, csak nem lelem a Tudástárban. Hol találom?

2022/10/17 - 13:25

Tisztelt Keleti Péter!

A tervezési program és a szerződéstervezet az uniós nyilvános közbeszerzésre érkezett ajánlatok értékelésével együtt az alábbi linken érhető el:
https://ekr.gov.hu/portal/kozbeszerzes/eljarasok/EKR000903172021/reszletek

Válasz

2022/11/10 - 10:35

Érdeklődni szeretnék, hogy az október 27-i összejövetel prezentációja mikor és hogyan lesz elérhető. Egyben kérem abban szíves segítségüket, hogy a Mélyépterv által felvázolt alternatíváknak egyfajta látványtervet küldjenek, ugyanis a konzultáció utáni megbeszélések nagyrészt arról szóltak, hogy hogyan kell az egyes változatokat értelmezni, elképzelni. Egyidejűleg meg szeretném kérdezni, hogy a munkacsoportok a továbbiakban hogyan és mikor fognak összeülni. Várom szíves válaszukat.

2022/11/23 - 17:22

Kedves Katalin!

A tervezési folyamat során 2022. október 27-én megtartott fórum eredményeit, a munkacsoportokban folyó munka összegzését tartalmazó dokumentumok már elérhetőek a projekt honlapján (romai.budapest.hu).
Az eseményen bemutatott nyomvonalváltozatok, ahogy azt a prezentáció során is jeleztük, jelenleg munkaközi állapotban vannak, nem alkalmasak a további magyarázat nélküli bemutatásra.
A tervezési folyamat a megfelelő ütemben halad, az árvízi tervezésre vonatkozó tervezői szerződés szerint a Megvalósíthatósági Tanulmány részeként a tervezői javaslatban foglalt műszaki megoldás néhány jellemző keresztszelvényére készült látványtervek jövő év első negyedévében várhatóak. A közösségi tervezés útján létrejövő Római-parti koncepció és szabadtérépítészeti terv részeként is készülnek majd látványtervek, a közösségi tervezés ezen szakasza jövő év tavaszán indul.
A tervezési folyamatról az alábbi ábrán tud tájékozódni:
https://romai.budapest.hu/eredmenyek/
A jövő évi közösségi tervezési alkalmak pontos időpontját a későbbiekben pontosítjuk.

Köszönettel és üdvözlettel,
a Tervezzük Együtt a Római-partot csapata

Válasz

2022/11/15 - 20:04

Október 27-ről még semmi nincs feltöltve. November 8-ra ígérték. Biztos most készülnek a jobban értelmezhető rajzok, magyarázatok, látványtervek.

2022/11/23 - 17:23

Kedves Péter!

A tervezési folyamat során 2022. október 27-én megtartott fórum eredményeit, a munkacsoportokban folyó munka összegzését tartalmazó dokumentumok már elérhetőek a projekt honlapján (romai.budapest.hu).
Az árvízi tervezésre vonatkozó tervezői szerződés szerint a Megvalósíthatósági Tanulmány részeként a tervezői javaslatban foglalt műszaki megoldás néhány jellemző keresztszelvényére készült látványtervek jövő év első negyedévében várhatóak. A közösségi tervezés útján létrejövő Római-parti koncepció és szabadtérépítészeti terv részeként is készülnek majd látványtervek, a közösségi tervezés ezen szakasza jövő év tavaszán indul.

Üdvözlettel,
a Tervezzük Együtt a Római-partot csapata

Válasz