Kossuth Lajos utca – Rákóczi út revitalizációja

A Kossuth Lajos utca – Rákóczi út tengely humanizálása és nagyvárosias karakterének visszaállítása, a térfalaknak és értékeinek megőrzésével, rendezett, fegyelmezett területhasználat kialakításával. A nagyvárosi fasoros sugárút karakterének visszaállítása érdekében fontos a történeti épített környezet eleganciájához méltó, fasorral, zöldfelületekkel kísért közterületi kialakítás, mely minőségi térérzetet, élhető környezetet ad a gyalogosok mellett az összes közlekedő számára is.
HELY
Budapest, Kossuth Lajos u. 4, 1053 Magyarország
(57 szavazat)
Szavazok

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2021/05/05 - 23:31

Szegény Rákóczi út :( Amilyen elegáns vásárlóút a volt, most annyira élhetetlen.

Válasz

2021/05/06 - 20:21

A zöldfelületek mellett a forgalmi zaj csökkentésére az utak mentén valamilyen átlátszó anyagú hangvédő falakat lehetne lerakni .

Válasz

2024/05/08 - 11:28

Az Uránia felé kényelmes lehetőség adódik a meglévő járdafelület szélesítésére akár 5-6 méterrel is - így a zebra szélessége csökkenne jelentősen, kényelmes kapcsolat jönne létre a Gyulai Pál utcával és a buszmegállóval ahol a zöld sáv folytatódik is. A buszfordulót nem szabad ellehetetleníteni, mégis biztos vagyok abban, hogy a parkolóhelyek számának korlátozásával kiszerkeszthető egy olyan üldözőgörbe, ami lehetővé teszi az útfelület szűkítését. Ehhez nyilvánvalóan át kell helyezni a szegélyt, ami nem elhanyagolható beavatkozás, mégis megfontolásra ajánlom - és biztos vagyok abban, hogy jelentős javít a tér minőségén.

2024/05/24 - 09:34

Teljesen egyetértek, felesleges ekkora ívet hagyni a jobbra kanyarodóknak, így gyalogátkelő két oldalát közelíteni kéne egymáshoz, magát a gyalogátkelőt pedig járdaszintre hozni, nem a járdát süllyeszteni, ébresztő 2024 van!

Válasz

2024/05/08 - 11:30

A rajzon egyébiránt tévesen szerepelnek a parkoló autók - kereszteződésben a KRESZ alapján tilos megállni.

Válasz

2024/05/22 - 23:03

A Gyulai Pál utcai zebra kapcsán figyeltem fel rá, de általános kérdés: akadálymentesítés címén miért a szegélyt süllyesztik, ahelyett hogy a gyalogosátkelőt a járdaszintre emelnék?

2024/05/24 - 09:38

Pontosan, ez lenne az alapvető.

Válasz

2024/05/24 - 09:37

Felesleges ekkora ívet hagyni a jobbra kanyarodóknak, így gyalogátkelő két oldalát közelíteni kéne egymáshoz, magát a gyalogátkelőt pedig járdaszintre hozni, nem a járdát süllyeszteni.
Emellett az egész szervizútat vissza kéne adni a gyalogos forgalomnak, ott már mentrend szerinti busz nem fordul, nagyrészt a taxisok használják. Vitézy is ezt csinálná, a jelenlegi városvezetéstől sem várunk el kevesebbet. Legyen a kápolna előtti tér és a szervizút együtt kezelve és felújítva, köztérré alakítva autóbehajtás és parkolók nélkül.

Válasz