Flórián téri közpark fejlesztése

A területre készült koncepcióterv alapján közparki és rekreációs fejlesztés megvalósítása.
HELY
Budapest, Florián téri Park, Flórián tér, 1032 Magyarország
(55 szavazat)
Szavazok
2021/05/05 - 23:34

Része lenne a római emlékek méltó bemutatása is?

Válasz

2021/05/07 - 11:17

Szerintem jobb lenne a meglévő park fejlesztése helyett inkább zöld sétányra költeni. Ahelyett hogy egy újabb közepesen érdekes parkot alakítanak, jobb lenne, ha a környéken való sétálva megtett közlekedést kellemesítenék. Viszonylag elfogadható mennyiségű fa van a környéken, de jobb lenne ha a fák a járda és a rettenetesen forgalmas úttest között is lennének, nem csak a járda belseje felé.

Válasz

2022/06/16 - 17:47

A hét megjelölt pontra reakció:
1.: Illemhely jöhet, de miért pont a tér közepére? Pont azért jár ez ember parkba, hogy messzebb legyen az épített környezettől, zajtól, autóktól. Ha épül én máshová tenném, természetesen jelezve a park több részén, hogy merre kell keresni. Kávézó viszont nem kell ide. Van itt a lakótelepek aljában cukrászda, fagyizó, kávézó is. Mi szükség van még plusz egyre pont a zöld rovására? Ha kevés van, akkor vegyenek meg egy üzlethelységet vagy egy garázst és legyen ott.
2.: Ez nem tudom mit takarna, de mivel nem kell középre épület így mellé sem kell semmi, az eredetileg tervezett helyen szerintem jó lenne.
3.: Semleges.
4.: Ok.
5.: Ok.
6.: Ok, bár én személy szerint, zöldfelületbővítésnek jobban örülnék.
7.: Ok, ha nem az egész térre érvényes, ha csak a térképen megjelölt vagy annál valamennyivel nagyobb területen akkor rendben, de legyen olyan része is a térnek, ahol csak pórázzal lehet kutyát sétáltatni.

+1 bónusz. A gömblámpákat le kellene cserélni nem fényszennyezőkre.

Válasz

2022/06/18 - 17:31

A játszótér építése helyett a már meglévők felújítására lenne inkább szükség. Ennek meg kéne maradnia pihenőparknak sok-sok zöld felülettel. Nem olyan nagy terület ez, hogy mindent bele lehetne zsúfolni a többi kárára. Jó ötletnek tartom, ha az az emlékmű kikerülne onnan, bár nem sok vizet zavar. Ha kávézót szeretnének, ne a zöldterület rovására tegyék, ugyanis nyilvánvaló, hogy nem egy lakókocsis büfét szeretnének oda
. Legyen az aluljárórészen, az úgyis egy reménytelen hely. A parkoló megoldása azért érdekelne kicsit részletesebben.

Válasz

2022/06/21 - 21:04

1. Ne központi helyen legyen a WC.
2. A nagyobb tó sokkal jobb. Egy kis medencének semmi értelme.
3. "közlekedési balesetek áldozatainak emlékmű"??? Ilyen baromság volt ott? Tüntessék el! Magyarország a komor bronzszobrok és a "minden baromságnak, minden sarkon emlékművek" országa.
4. Ne legyen minden tele játszótérrel. Amúgy is kicsik a parkok Budapesten. Elegem van abból, hogy mindenhova játszótereket és teljesen használhatatlan, semmire se jó ún. "szabadtéri kondiparkokat" építenek parkokba.
5. Teljesen felesleges használhatatlanul rövid, értelmetlen futóköröket építeni minden parkba. A használható futókör 3 kilométernél kezdődik.
6. Mi a francnak kell ide is (mint a Városligetbe) "biciklis KRESZ pálya", amit soha, senki nem használ, de legalább rengeteg helyet elvesz a parkból??? Ne legyen ilyen! Miért kell minden hülyeséggel teleépíteni egy parkot, ami amúgy is kicsi? Miért nem lehet csak fű, fa, virág, tó?
7. Helyes, nem kell a kutyákat pár m2-re bezárni. Senkit sem zavarnak, ha szabadon járnak a parkban.

Válasz

2022/06/23 - 07:40

1. Az zöld terület melletti aluljáróban bőven lenne hely illemhely kialakítására. Ne a zöldterület rovására készüljön mosdó.
2. Ne szúnyognevelde, hanem a már több helyen bevált azonnali elvezetővel rendelkező vizes elem lenne praktikus gyerekeknek, és kutyáknak egyaránt.
3. Emlékmű áthelyezésével egyetértek.
4. Nem a bővítés, hanem a korszerűsítés lenne a cél. (Ne rossz autógumikon keljen játszaniuk a gyerekeknek.)
5. A közelben lévő futókörök is csak aszfalton közelíthetőek meg, amely a futóknak nem túl szerencsés.
6. Ne vegyenek el parkoló területet, amely már most is fizetős, és kevés, hanem az un. játszótér utáni dombocskás betonos területet lehetne fejleszteni, ügyességi pályának, és KRESZ oktatásra.
7. Zárt kutyafuttatóra lenne szükség a mostani rendezetlen állapotok helyett, amely a romok melletti mélyedésben megoldható lenne.
A legfontosabb,amely nem szerepel a tervekben: normális (nem a fehér kővel felszórt kényelmetlen, porzó, esőben ázó, fagyban járhatatlan) járdák kialakítása a naponta több ezer ara járó részére, és a járdákat megvilágító közvilágítás. Ehhez elég lenne egy drónfotó, amelyen látszik, hogy hol közlekednek az arra járók.

2022/06/28 - 16:12

Egyetértek és támogatom.

Válasz

2022/06/23 - 14:43

Leírom én is pontokba szedve a meglátásaimat:
1. A nyilvános vécé szükséges lenne, de semmiképpen nem a park közepére, inkább szélső helyen és amennyire lehet, a környezetbe ágyazva.
2. Kérdés, mit takar a vizes elem. Ha egy hangulatos kis minitavacskát, az jópofa lehet, ellenben ha megint valami betonos szökőkutat, akkor szerintem teljesen felesleges és nem is szeretném.
3. Semleges.
4. Ne legyen játszótér! A panelházak között rengeteg játszótér van, legtöbbje kihasználatlanul, felújításra várva. Végre van egy egész nagy zöldfelület, nem kell oda olyasmi, amiből több másik van 150 méteres körzeten belül is.
5. Futókör....önmagában tök jó lenne, de ilyen picike területen nem biztos hogy megfelelően betölti a funkcióját.
6. Könyörgöm, ne vegyék már el a parkolóhelyeket, pláne úgy, hogy azzal nem a zöldfelületet növelik! Egymás hegyén hátán állnak az autók, a parkolás a kerületben is nagy probléma (én pl. csak a lakásomtól messze, épp a nevezetes parkolóban tudok megállni mert máshova nem férek be), teljesen felesleges oda is egy ilyen baromságot létesíteni, csak azért, mert nagyon trendin hangzik. Legyen szempont a lakók életének megkönnyítése is! (Ez nem jelenti, hogy betonozzunk még további parkolókat.)
7. Integrált kutyás rész jöhet! :)

Válasz

2022/06/24 - 14:17

1. kavezok, cukraszdak vannak a kozvetlen kornyezetben. a WC-t lehetne inkabb az aluljaroban elhelyezni, mert rossz esetben ott fog buzologni a ter kozepen, elhanyagoltan
2. nincsen szukseg diszre, ami elvesz a kozossegi terbol
3. semleges
4. a kornyezo utcakban van tobb jatszoter is, nem gondolom, hogy szokseg lenne ide is egy ujabbra. jokat tudnak szaladgalni a gyerekek itt
5. OK
6. nem gondolom, hogy egy KRESZ park sokat lenne hasznalva, bar a jelenlegi kerekparos ugyessegi reszen szoktak biciklizni gyerekek. a parkolas pedig igy sem egyszeru idonkent az itt lakoknak
7. az egyik pozitivuma, kutyas szempontbol, a ternek, hogy a kulonbozo ebek, akik esetleg nem birjak egymast, a ter kulon teruletein tudnak most jatszani, futkarozni. egy elkeritett terulettel novekednenek a kutyasok kozotti problemak, csokkenne a lehetosege a probelmamentes kutyasetaltatasnak

Válasz

2022/06/27 - 20:26

2016 végén volt erről egy lakossági felmérés. Akkor az emberek legnagyobb része egyetértett abban, hogy a zöldfelület ne csökkenjen, inkább még legyen néhány fa, és inkább az utakat hozzuk úgy rendbe, hogy egy nagy esővel ne legyen tócsa- / sártenger. Szerencsére most is hasonlókat hallok és olvasok, remélem a tervezők letesznek a kávéházról, meg a tér közepén elhelyezett illemhelyről...
Néhány ponbtban:

Kávéház: Itt nincs szükség kávéházra, tele van ilyen-olyan vendéglátóhellyel a környék, éttermekkel, cukrászdákkal, még a faluház aljában is. A természetet nem újabb létesítménnyel fogjuk megtartani, én nem javaslom.

Nyilvános illemhely: Legyen. De ne a tér közepén! (most komolyan? :) ) Ha már nagyon muszáj, akkor a tér szélére tenném valahova a parkolóhoz közel. De ott a Flórián téri aluljáról, amely erre pont jó helyet biztosítana. Használjuk ki azt a meglévő lehetőséget, a zöldünket így megtarthatjuk.

Díszmedence/vizes elem: Ha a kialakítása olyan, akkor szúnyogkeltető lesz - ezzel érdemes szerintem vigyázni. De az elkövetkező években egyre kevésbé lesz trendi a szökőkút, meg a mesterséges medence/tó, mivel egyre szűkebben leszünk vízben. Déli országok felől nézve ez már most kezd pazarlás lenni. (Arról nem beszélve, hogy a társadalomban még mindig kevésbé elterjedt a pangó víz és a baktériumok kapcsolata..., és sokan a gyermekeiket beleengedik a városi vizes látványelemek terébe "hűsölni". Még védenénk is azokat, akik számára ez nem ismert...) Ha látványelemet szeretnénk, én nem vizes attrakciót javasolnék.

Játszóteret ebben a formában ide én kevésbé javasolnék, csak akkor, ha az egész zöld területet (némileg zajvédő) sövénnyel körbevennénk. De ezt játszótértő függetlenül is nagyon hasznosnak tartanám.

Futókör elhagyása természetesen jó ötlet. De emlékeim szerint ezt korábban is igen kevesen támogatták pont amiatt, mert a futók máshol (futás szempontból) jobb körülmények közt tudnak futni.

Kerékpáros ügyességi pálya jelenleg is van, de alig használják - leginkább gyerekek vagy kutyák futkároznak rajta, és az állapota is el van hanyagolva. Kerékpárosok szintén tudnak jobb helyre menni, de ha a környező lakosság közül számottevő támogatás érkezik, akkor egyetértenék vele. Azonban semmiképp nem szabad a parkolóhelyeket csökkenteni! Nap végén így is alig találni a környéken parkolóhelyet...! Ez Budapestnek ezen a sűrűn lakott (sok tízemeletes) övezetében most még nem opció szerintem.

Az elkerített kutyás parkrészt támogatom, amennyiben ez a kutyatartóknak is elfogadható.

+1: Terület körbevétele sövénnyel. A helyet minden oldalról forgalmas út veszi körül, nagyon sokat javíthatna a hangulaton a terület zajvédése, ráadásul "zöld elemmel". Én ezt kifejezetten tudnám javasolni, szerintem igen előnyös lenne a mi kis (nem is kis) terünknek. :-)

2022/06/28 - 16:13

Egyetértek és támogatom.

Válasz

2022/06/28 - 16:11

A kitaposott utak szilárd burkolása.
Semmiféle tovabbi vendéglátóhely!
Utak mentén fák és fák, árnyék!
Elkeritett kutyafuttató.

Válasz

2022/07/01 - 10:06

1. Elutasítandó bármiféle épület építése a park területén belül. Esetleg a szélén, a villamosmegállóhoz közel lehetne, de leginkább az aluljárónál.
2. A vizes elemet még támogatom, de mindenképp olyat, ami költséghatékonyan fenntartható és a lehető legkevesebb vizet pazarolja.
3. Szerintem az emlékmű maradhatna, nem sok vizet zavar.
4. Nincs szükség játszótér kialakítására, de egy-két játék és ivókút bőven elfér.
5. Nem vagyok benne biztos hogy a Margitsziget helyett itt akarnának futni az emberek, így valóban felesleges.
6. Szükség van parkolóterületre, kíváló alkalom lenne az átalakítás egy mélygarázs építéséhez. Így akár emelt parkolószám mellett lehetne növelni a zöldfelületet.
7. Egyetértek.

2022/07/01 - 10:17

Ugyanakkor csatlakoznék pár előttem hozzászólóhoz:

Ami jelenleg leginkább hiányzik, az a kultúrált járda.
A villamos és buszmegállók miatt megkerülhetetlen a park, így mindenképp fő szempont, hogy a már ki taposott ösvények és fehér murvás utak olyan emelt burkolatot kapjanak, ami erős esőzések során sem kerül víz alá.

Szintén támogatom, hogy a világítás a fényszennyezés elkerülésének a figyelembevételével legyen megtervezve, törekedve a minimális mennyiségű lámpatestre és össz-fényerőre. Ne legyen teljesen feleslegesen úgy kivilágítva, mint egy hajókikötő.

Válasz